יום חמישי, 14 ביולי 2016

אביזרים מומלצים לטיפול בפצעי לחץ

מהם פצעי לחץ

הימצאות ממושכת באותה התנוחה גורמת להיווצרות לחץ על רקמות העור והשרירים בעקבות משקל הגוף. לחץ זה פוגע בזרימת הדם באזור, ויוצר אזור נמקי שמועד לזיהום, אשר נקרא פצע לחץ. אנשים בריאים אינם סובלים לרוב מבעיה זו כיוון שהם משנים את תנוחתם בלי לשים לב לאורך כל היום. 




לכן, האוכלוסייה שמועדת לסבול מהבעיה היא אוכלוסייה של חולים קשים, משותקים וקשישים אשר אינם יכולים לזוז ולשנות את התנוחה שלהם. חשוב לדעת שפצעי הלחץ עלולים להיווצר תוך שעות ספורות, לעתים אפילו תוך שעתיים בלבד, לכן שינוי התנוחה או נקודות הלחץ בגוף הם חשובים ביותר.


פצעי לחץ? כיצד ניתן למנוע

הטיפול הטוב ביותר עבור פצעי לחץ הוא מניעה. קיימים מספר מכשירים אשר מאפשרים מניעה יעילה של התפתחות פצעים:


·         מזרנים מתקדמים – כיום קיימים מזרנים אשר פועלים עם מערכת חשמלית שגורמת לשינוי נקודות הלחץ על העור לאורך היום. המערכת לרוב מבוססת על ניפוח של תאים בתוך המזרן לנפחים שונים. זהו דבר היוצר מצב בו המזרון עצמו נע, במקום האדם. מצב זה מאפשר זרימת דם טובה יותר ומניעה יעילה של פצעים.

·         כריות – כריות יכולות להיות אקטיביות בדומה למזרונים, או פסיביות שאינן עובדות על בסיס חשמל. כריות פסיביות בנויות בדומה למזרונים ממבנה של תאים נפוחים רבים, אשר מפחיתים את הלחץ על אזורי הגב התחתון והישבן. הכריות יכולות להתאים לגודל של כסא גלגלים, בשונה ממזרון.

·         עמידון – עבור אנשים המרותקים לכסא גלגלים, שינוי התנוחה לעמידה מאפשר זרימת דם טובה שמסייעת מאוד במניעת פצעי לחץ. עמידון הוא מכשיר אשר מאפשר לאנשים משותקים לעמוד על הרגליים, ונותן להם תמיכה מלאה בתנוחת העמידה.

כ
פצעי לחץ

ואם בכל זאת נוצר הפצע?


במקרה ופצע הלחץ נוצר והיה בלתי נמנע, חשוב לטפל בו ביסודיות. אחד האביזרים העיקריים המשמשים בטיפול בפצעים אלו הוא חבישה מיוחדת עם מכשיר ששואב את ההפרשות מהפצע ומפעיל עליו לחץ קבוע למניעת התפשטותו ולמניעת זיהומים. 

בכל אופן, עדיף להימנע ממצב זה, והמניעה היא אפשרית ופשוטה למדי באמצעות האביזרים הרבים הקיימים.